Lets Meditate Lærere

Alle lever et “vestlig liv” med alle utfordringer og gleder det medfører. Midt i dette jobber vi for å finne ro, visdom og glede i oss selv.  Dette er hva vi vil dele med dere.

Daniel Gjerde

Meditasjon har jeg utforsket fra 10-års alderen uten å forstå det. Moren min døde av aids, hvor jeg så henne bli dårligere over flere år, svakere og til slutt dø bort. i tillegg til andre utfordringer i tidlig alder startet sinnet å spørre og undre over død, meningen med livet, hva som skjer i hodet mitt, i andre sitt hode, og frem til 25-års alderen var sinnet rotete med dårlig selvtillit, mye negative tanker om meg selv til enhver tid, veldig paranoid over enhver situasjon samt mye følelser av å aldri helt “høre til” noen sted. Jeg startet å lese mange bøker på “selv-utvikling” gikk på diverse kurs for å forstå hodet, skape plass og oversikt, separere det ene fra det andre. Vendepunktet var i 2008 da jeg dro til Kopan Monestary i Nepal for å lære buddhistisk meditasjon og mye startet å falle på plass. i 2011 startet jeg Gjerde Yoga, som nå er blitt til Lets Yoga og har jobbet som yogalærer på fulltid siden. I 2016 dro jeg tilbake til Nepal for en ny måned i meditasjon og hvor jeg blandt annet ble inspirert til å starte denne siden for jeg vet hvor mye meditasjon har hjulpet meg, og vet hvor mye det vil hjelpe deg. Jeg har 200timer og 500timer Yoga teacher training fra YogaWorks, forskjellige barneyoga utdanninger og erfaring med Vippasana meditasjon.

 

Thomas Johansen

Jeg er profesjonell danser, yoga instruktør, intuitiv coach og massasje terapeut. Meditasjon har vært en stor gave i livet. Den har gitt meg støtte og trygghet i min egen utvikling. I 2005 ble jeg sykemeldt fra den faste jobben min som danser i et dansekompani. Det var da jeg startet å meditere. Andre dører åpnet seg raskt og jeg utdannet meg til massasjeterapeut, fikk sertifisering i healing, regresjonsterapi og ånde/engle- kommunikasjon. Jeg ble invitert til å veilede grupper og enkelt personer. Etter hvert begynte jeg å trene QiGong og yoga. Mitt i alle forandringene var det meditasjonen som ga ro og distanse til «problemer» og den travle omverden. Meditasjon, stillhet og ikke aktivitet var noe jeg trengte å trene på for å være balansert og ha overskudd. Den viste meg også hvordan jeg kan møte mine egne følelser og mørke tanker. Jeg elsker å utforske bevissthet, kroppens muligheter og vise andre hvor «enkelt» livet kan være. Alle har en indre kompass og retning, men mange er ikke komfortable i sin egen kropp.
Meditasjon hjelper deg å bli venn med deg selv, sinnet og kroppen. Lar deg selv få oppleve livet helt og fullt. Hjertet åpner seg, stillheten gror og du er fri i enkelheten.

Kari Katsimpas

Stine Koppernæs

Jeg driver yoga og helse og har undervist yoga og meditasjon i 10 år og startet med yoga for 15 år siden. De siste 11 årene har jeg fordypet meg i en meditasjons-form kalt ascension etter å ha vært på en 6 måneders lærerutdannelse i dette. Jeg ønsker også å formidle det meditative gjennom yoga, å veilede de jeg underviser inn til stillhet og inn i til din indre styrke og kjerne. Jeg har en fordypning og utdannelse i Ashtanga Yoga med Alexander Medin og Basia Lipska Larsen, Yin Yoga med Anita Abrahamsen og en fordypning i de anatomiske aspektene i yoga med Leslie Kaminoff. Jeg har gått i lære med Gabor Dalnoki og lært terapeutiske øvelser for å bygge opp indre muskulatur og lære kroppen til å slippe ytre spenninger og en 5 års utdannelse fra Norsk Akademi for Naturmedisin i homeopati, ernæring, soneterapi og øreakupunktur og er sertifisert thetahealer.

Jeg opplever at alle kropper er forskjellig og at øvelsene kan tilpasses hver enkelt. Hovedfokuset i mine timer er å formidle en indre ro, finne styrke i kropp og sinn og å akseptere seg selv akkurat der man er nå. Jeg opplever at yoga og meditasjon gir tilstedeværelse og ro, det hjelper meg å snu sansene og bevisstheten innover. Det meditative tar jeg også med meg inn i min fysiske yogapraksis og jeg ønsker spesielt å formidle dette aspektet både til deg som vil gjøre fysisk yoga og til deg som vil lære meditasjon.

Jeg opplevde i slutten av tenårene mye angst og indre uro og det var først når jeg fant yoga og spesielt meditasjon at jeg fant nøkler for å takle dette. I boken ”Be the Alchemist of your life” har jeg skrevet mer om hvordan man gjennom økt bevissthet og tilstedeværelse kan romme mer av følelser og frykt og på denne måten komme ut av det: http://bookstore.balboapress.com/Products/SKU-000905194/Be-the-Alchemist-of-Your-Life.aspx

Websider: Norsk: yogaoghelse.no / facebook.com/yogaoghelse Engelsk: beingthealchemist.com / facebook.com/beingthealchemist